Erişilebilirlik Menüsü

Ekran Okuyucu

Seçili Alan Okuyucu

Bağlantı Vurgula İkonu

Bağlantı Vurgula

Metni Büyüt İkonu

Büyük Metin

Metni Sola Hizala

İmleç

Okuma Kılavuzu

Okuma Maskesi

Disleksi Dostu

Kontrast

Solgunlaştırma

Düşük Doygunluk

Yüksek Doygunluk

Yüzüncü Yıl Logosu Atatürk
    GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME
    15.04.2022

    GÖRÜNTÜLÜ GÖRÜŞME

    11.11.2021


     

    Kurumumuzda bulunan hükümlü tutuklu yakınlarının görüntülü görüşme yapabilmeleri için e-görüş uygulamasını Ceza İnfaz Kurumuna bildirdikleri cep telefonu numarasının kullanıldığı akıllı telefonlarına indirip, uygulamayı açtıktan sonra istenilen bilgileri girerek uygulamayı aktif etmeleri gerekmektedir.

    Uygulamayı google play ve appstore' dan Aşağıdaki resimlere tıklayarak  indirebilirsiniz.

     

    TELEFON GÖRÜŞMELERİ İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

     

    1. Hattın bayiden alınan ıslak imzalı, kaşeli, üzerinde TC Kimlik numarası bulunan abonelik sözleşmesi veya hattın son döneme ait faturasının ıslak imzalı, kaşeli sureti

    2. Hat sahibine ait kimlik kartı fotokopisi

    3. Hat sahibine ait bir adet vesikalık resim

     

    Bu belgeler açık ve kapalı görüş esnasında veya posta (mektup, APS) vasıtasıyla ceza infaz kurumumuza ulaştırılabilir.

     

    MOBİL UYGULAMA – HÜKÜMLÜ YAKINI

     

    Görüntülü görüşme yapılabilmesi için hükümlü yakının izlemesi gereken adımlar ve telefon uyumluluğu bilgisi aşağıdaki gibidir;

     

    1- Mobil cihazına app store & play store’dan ‘E-Görüş’ uygulamasını indirir.

    2- Mobil uygulama yüklenip açıldıktan sonra, kullanıcı uygulamanın istediği erişim izinlerini ve KVKK metnini ‘Onayla’ butonuna tıklayarak işlemine devam eder.

    3- UYAP sistemine kaydı yapılmış telefon numarası ile uygulamaya kayıt olur ;

    a. Kullanıcı öncelikle ülke seçimi yapar. Ülke kodu alanı otomatik olarak dolar.

    b. Alan koduna telefon numarasının alan kodu girilir. (Örn: 554, 532, 536 vb.)

    c. Telefon kodu kısmına telefon numarasının alan kodundan sonraki haneleri girilir. (Ör:5555555)

    d. Kayıt Ol butonuna tıklar, telefonuna gelen SMS kodunu doğrulama alana girerek ‘Tamam’ butonuna tıklar.

    4- Hükümlü yakını telefon numarası giriş ve SMS doğrulama adımlarını tamamladıktan sonra ‘Cihazınız başarılı bir şekilde kayıt edilmiştir.’ Uyarısı aldığında uygulamaya kayıt işleminin gerçekleştiği anlaşılmalıdır.

    5- Mobil uygulamada kayıt yapılamadıysa verilen hata mesajları aşağıdaki gibidir;

    • Kod doğrulanamadı. - (SMS kodu hatalı girilmiştir.)

    • Kaydınız bulunamadı. - (Kurum ile iletişime geçiniz. (Uygulamaya kayıt olmaya çalışan telefon numarasının UYAP’ta tanımlı olmaması durumudur.)

    • En fazla 3 cihazda kayıt gerçekleştirebilirsiniz. Kurum ile iletişime geçiniz. - (Hükümlü yakınının mobil uygulamaya 3 kere başarılı kayıt gerçekleştirmiş olması ve 4. Kayıt işlemini denemesi sonunca verilen uyarıdır. Yakın UYAP sisteminde bloke edilmiştir.)

    • Kurum kaydınız var ancak aktif hale getirilmemiş. Kurum ile iletişime geçiniz. - (UYAP tarafında ilgili yakının pasif durumda olmasında verilen uyarıdır.)

    6- Mobil cihazın, arama yapıldığı sırada wifi’ye bağlı ya da mobil verisinin açık olması (internetinin olması) gerekmektedir.

    7- Hükümlü yakını, mobil cihazı işletim sistemi versiyonları, Android için; 6.0 üzeri, IOS için 10 üzeri sürümlerin olması gerekmektedir.

     

    TELEFON NUMARASININ SİSTEME KAYDI

     

    Aynı Kişi için birden fazla sabit numara eklenebilecektir. Fakat aynı kişi için birden fazla cep telefonu numarası AKTİF olarak eklenemeyecektir. Tutuklu/hükümlü yeni bir cep telefonu numarasını evrakları ile birlikte kuruma iletmesi halinde ilgili kişiye ait ekran açılarak tablodan AKTİF olan ve değiştirilecek cep telefonu numarası seçilir. DURUM sütunu tıklanarak liste kutusundan PASİF seçilir, yeni numara eklenerek kayıt tamamlanır.

    Tüm işlemler tamamlanıp kayıt yapıldıktan sonra tutuklu veya hükümlünün artık bu numara ile görüşmek istemediğini bildirmesi veya güvenlik nedeni ile numaranın kurum tarafından iptal edilmesi halinde ekran tekrar açılarak tablodan daha önce kayıt edilmiş ve iptal edilecek telefon numarasına ait satır seçilerek tablo içerisindeki AKTİF butonuna tıklanarak buton PASİF’e çekilir. Buton pasif halinde iken KAYDET butonuna tıklanarak kayıt tamamlanır.

     

    HATTIN BLOKE OLMASI

     

    Tutuklu/Hükümlü yakını bildirdiği numara için kullandığı cep telefonunu değiştirmesi halinde sistem otomatik olarak ekrandaki kayıtlı cihaz id’sine ait satırı pasife çekecek ve yeni cihaz id’si için satırı ekleyecektir.

    Fakat yakın en fazla üç cihaz değiştirme hakkına sahiptir. Dördüncü ve daha fazla cihaz durumunda kuruma dilekçe ve kimlik kartı fotokopisi ile başvurması halinde kayda izin verilecektir.

     

    BLOKENİN KALDIRILMASI

     

    1- 3 defadan fazla silme ve yükleme gerekçesini bildiren aşağıda örneği bulunan dilekçe hat sahibi tarafından doldurulup adı, soyadı yazılıp imzalanır.

    2- Kimlik kartı fotokopisi dilekçeye eklenir.

    3- Dilekçenin aslı ve kimlik kartı fotokopisi açık ve kapalı görüş yoluyla veya posta (mektup, APS) vasıtasıyla ceza infaz kurumumuza ulaştırılabilir.

     

     

    CEZA İNFAZ KURUMLARININ YÖNETİMİ İLE CEZA VE GÜVENLİK TEDBİRLERİNİN İNFAZI HAKKINDA YÖNETMELİK

    Telefonla görüşme hakkı

    MADDE 74

     

    (1) Kapalı kurumlarda bulunan hükümlüler, belgelendirmeleri koşuluyla eşi, dördüncü dereceye kadar kan ve kayın hısımları ve vasisi ile telefon görüşmesi yapabilir.

    (2) Telefonla görüşmeleri aşağıda belirtilen esaslara göre yapılır:

    a) Hükümlüler, haberleşme veya iletişim araçlarından yoksun bırakılma veya kısıtlama cezası ile hücreye koyma cezasının infazı sırasında olmamak koşuluyla, idarenin kontrolünde bulunan ve kurumun uygun yerlerine yerleştirilen telefonlardan yararlandırılır.

    g) Görüntülü telefon görüşmesi yapılmasına imkan sağlayan teknik alt yapının kurulu bulunduğu Bakanlıkça belirlenen kurumlarda, haftalık görüşme süresi otuz dakika olarak uygulanır. Bu sistem oda veya koğuş içine ya da idarece uygun görülen diğer yerlere kurulabilir. Haftalık ziyaret hakkını kullanmayan hükümlülerin bir sonraki haftalık telefon görüşme süresine ayrıca otuz dakika ilave edilir ve bu süre devredilemez. Bu kapsamdaki görüşmeler aynı hafta içerisinde toplam üç görüşmeyi aşmamak koşuluyla bölünmek suretiyle de yapılabilir. İlave edilen otuz dakika için üç görüşme hakkı daha verilir. Bu görüşmeler görüntülü ve sesli olarak yapılabileceği gibi sadece sesli olarak da yapılabilir. (Ek cümleler:RG-12/11/2021-31657-CK-4773/28 md.) Çocuk hükümlüler ile sıfır-altı yaş grubunda çocuğu bulunan kadın hükümlüler hakkında bu bentte düzenlenen telefonla görüşme süresi iki kat olarak uygulanır. Hükümlülere mensubu bulundukları dinin bayramlarında kullanılmak üzere otuz dakika ilave görüşme hakkı verilir.

    h) Tehlikeli hükümlü oldukları idare ve gözlem kurulu tarafından belirlenen hükümlüler on beş günde bir kez olmak ve on dakikayı geçmemek üzere sadece eşi, çocukları, annesi ve babası ile sadece sesli olarak görüşebilir.

    ı) (Değişik:RG-12/11/2021-31657-CK-4773/28 md.) Hükümlünün, kurumun güvenliğini tehlikeye düşüren, suç oluşturan veya bir suça azmettirme ya da yardım etme sonucunu doğurabilecek konuşmalarda bulunduğu veya kurum idaresine bildirilen telefon numarası aracılığıyla ya da teknik müdahale ile başka bir hatta yönlendirme yapmak suretiyle görüşme hakkı olmayan kişilerle görüşme yaptığı dinleme sırasında belirlendiğinde, görüşme derhal kesilir. Bu hâlde hükümlü hakkında adli veya idari soruşturmaya esas olacak işlemler kurum en üst amiri tarafından yapılır.

    i) Terör örgütü yöneticiliği ve suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgüt yöneticiliği suçundan mahkûm olanlar, konuşma süresi haftada on dakikayı geçmemek üzere sadece sesli görüşme yapabilir. Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün yöneticiliğini yapmaya devam eden, bu konuda herhangi bir yöntemle, kurum içi veya dışındaki kişilere talimat veya mesaj veren hükümlülere idare ve gözlem kurulu kararıyla telefon görüşmesi hiçbir şekilde yaptırılmaz.

    j) Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan hükümlüler, idare ve gözlem kurulunun uygun gördüğü hâllerde ve on beş günde bir olmak üzere eşi, altsoy ve üstsoyu, kardeşleri ve vasisi ile on dakikayı geçmemek üzere sadece sesli görüşebilir.

    k) Telefonla görüşme ücreti, görüşmeyi yapan hükümlü tarafından karşılanır.

    (3) Kapalı kurumlarda bulunan hükümlülerin, bu maddede belirtilen yakınları ile yaptığı telefon görüşmeleri, idare tarafından dinlenir ve elektronik aletler ile kayda alınır.

    (5) Hükümlüler, açık ve kapalı kurumlarda, çocuk eğitimevlerinde araç telefonu, telsiz telefon veya cep telefonu ve benzeri iletişim araçlarını bulunduramaz ve kullanamaz.

    E-Görüş uygulaması bloke olan hat sahipleri ekteki dilekçeyi doldurarak kimlik fotokopileri ile birlikte kuruma teslim etmeleri gerekmektedir. 

    Dosyayı indirmek için tıklayınız.

    Adres

    Maltepe 2 Nolu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Büyükbakkalköy Mah. Yakacıkyolu Sok. No:13 Maltepe / İSTANBUL

    Telefon

    0216 564 65 21

    0216 564 65 22

    E-Posta

    maltepe.2ltickisaretadalet.gov.tr